Παρασκευή 21 Αυγούστου 2009
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ
Σελίδα 7
ΠΟΛΙΤΙΚΗ
ΝΔ - ΠΑΣΟΚ ΓΙΑ ΣΚΑΝΔΑΛΟ ΖΗΜΕΝΣ
Κοροϊδεύουν και αποπροσανατολίζουν το λαό

Ανταλλάσσουν κατηγορίες για το «γαλαζοπράσινο» σκάνδαλο με στόχο να κρύψουν τη στρατηγική τους σύγκλιση

Οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα έχουν κάθε συμφέρον να γυρίσουν την πλάτη στην κοροϊδία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και σε ενιαίο μέτωπο να αντιπαλέψουν την αντιδραστική πολιτική τους

Motion Team

Οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα έχουν κάθε συμφέρον να γυρίσουν την πλάτη στην κοροϊδία ΝΔ και ΠΑΣΟΚ και σε ενιαίο μέτωπο να αντιπαλέψουν την αντιδραστική πολιτική τους
Με την υιοθέτηση έντονων φραστικών αντεγκλήσεων και παραδίδοντας με θράσος μαθήματα «διαφάνειας», ΝΔ και ΠΑΣΟΚ προσπαθούν να σκεπάσουν την μπόχα που αναδίνει το δικομματικό σκάνδαλο με τις μίζες της «Ζήμενς», συντηρώντας ταυτόχρονα, ο καθένας από τη σκοπιά του, την εκλογολογία. Στόχος τους είναι από τη μια να διατηρηθούν ο αποπροσανατολιστικός καυγάς για την αναζήτηση των επιφανειακών ευθυνών σχετικά με τα σκάνδαλα και η κοκορομαχία για τις ανέξοδες παρεμβάσεις που θα φέρουν δήθεν την κάθαρση. Κι από την άλλη, να μείνουν στη «σκιά» οι αντιλαϊκές πολιτικές τους, που υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου.

Μέσα σ' αυτό το κλίμα, ο Ε. Αντώναρος εξαπολύει επιθέσεις και χαρακτηρίζει τον Γ. Παπανδρέου«συνομιλητή υποδίκων», ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θέτει σαν «πρώτη προτεραιότητα πια στη χώρα μας το θέμα της διαφάνειας» (μετά τη συνάντησή του με τον γενικό επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης, Λ. Ρακιντζή) και ο Γ. Παπακωνσταντίνου εγκαλεί την «έκθετη κυβέρνηση».

Η αποπροσανατολιστική τακτική τους ωστόσο με τίποτα δεν μπορεί να παραγράψει την πραγματικότητα που βιώνουν εδώ και χρόνια οι εργαζόμενοι και τα άλλα λαϊκά στρώματα: ΝΔ και ΠΑΣΟΚ σε πλήρη σύμπνοια συνυπογράφουν και προωθούν μια πολιτική που τσακίζει εργασιακά, ασφαλιστικά και λαϊκά δικαιώματα, στέλνοντας το λογαριασμό της κρίσης στις πλάτες των λαϊκών στρωμάτων. Από κοινού δεσμεύονται για την τήρηση του «προγράμματος σταθερότητας» (συνέχιση της μακροχρόνιας λιτότητας), την αύξηση των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης, το πετσόκομμα των ΒΑΕ, τις ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις.

Μαίνεται ο «χαρτοπόλεμος»

Τα νέα εφόδια που χρησιμοποιούν ΝΔ και ΠΑΣΟΚ για να τροφοδοτούν τις «λαοπλάνες» τακτικές τους είναι οι διαδοχικές συγκρούσεις για την έκδοση ή μη του πρώην στελέχους της «Ζήμενς» Μ. Χριστοφοράκου, η επιστολή του Γ. Παπανδρέου προς τους συνηγόρους του κατηγορούμενου, ενώ από χτες επανήλθε στην επικαιρότητα και η πρόωρη προσφυγή στις κάλπες, αυτή τη φορά με πρόσχημα την κατάρτιση του νέου προϋπολογισμού. Καινούρια εκλογολογικά σενάρια πυροδότησε και η «μυστική» συνάντηση του Κ. Καραμανλή με τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ, Γ. Σουφλιά.

Χτες ο εκπρόσωπος Τύπου της κυβέρνησης, Ε. Αντώναρος, επιτέθηκε προσωπικά στον Γ. Παπανδρέου χαρακτηρίζοντας «αυτογελοιοποίηση» την απόφασή του, όπως είπε, «να γίνει συνομιλητής ενός υπόλογου κατηγορούμενου», ενώ ταυτόχρονα αναρωτήθηκε: «Γιατί άραγε το ΠΑΣΟΚ απευθύνει ερωτήματα στον εν λόγω κατηγορούμενο; Δεν εμπιστεύεται, δεν έχει εμπιστοσύνη, δεν δίνει βάση σε αυτά που είπε το κορυφαίο στέλεχός τους, ο κ. Γείτονας; (σ.σ. ταμίας του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2003 για την οποία ο Χριστοφοράκος έχει καταθέσει ότι έδωσε "μαύρο" χρήμα στα ταμεία των δύο κομμάτων)»...

Την ίδια ώρα, ο γραμματέας της ΝΔ, Λ. Ζαγορίτης, άφησε αιχμές για τις «συμβάσεις» που υπέγραψαν οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ με τη «Ζήμενς» τόσο για τον Γ. Παπανδρέου, που, όπως είπε, «συμμετείχε στις κυβερνητικές επιτροπές», όσο και για τον Γ. Παπακωνσταντίνου, που την ίδια περίοδο ήταν μέλος του ΔΣ του ΟΤΕ. Περνώντας στην αντεπίθεση το ΠΑΣΟΚ, διά στόματος γραμματέα του Εθνικού Συμβουλίου, Γ. Ραγκούση, αντέστρεψε τις κατηγορίες, δηλώνοντας: «Ενας πρωθυπουργός και μια κυβέρνηση, που αποδείχθηκε ότι απέτυχαν σε όλους τους κρίσιμους τομείς, επόμενο είναι να καταφεύγουν στη λασπολογία, αλλά και στην όξυνση, την τεχνητή όξυνση, που κανένα νόημα δεν έχει για την καθημερινή ζωή των πολιτών».

...με φόντο τις κάλπες

Μετά την κοκορομαχία για το σκάνδαλο της «Ζήμενς» και τις κορόνες της «κάθαρσης», ΝΔ και ΠΑΣΟΚ επιδόθηκαν στην προσφιλή τους δημαγωγία για το χρόνο των εκλογών. Εδώ συναγωνίστηκαν ποιος από τους δύο «τιμά» και «προασπίζεται» το θεσμό του Προέδρου της Δημοκρατίας!

Σχολιάζοντας τη δεδηλωμένη θέση του ΠΑΣΟΚ να προκαλέσει εκλογές με αφορμή την προεδρική εκλογή, ο Ε. Αντώναρος, αφού μίλησε για «απροκάλυπτη παραβίαση του Συντάγματος», υποστήριξε: «Εμείς σε τέτοια παιχνίδια δεν συμμετέχουμε. Δεν έχουμε διάθεση να επιτρέψουμε στο ΠΑΣΟΚ να οδηγήσει τη χώρα σε πολύμηνη προεκλογική περίοδο. Μας ενδιαφέρει το έργο μας»... Την ίδια τακτική ακολούθησε και η υπουργός Εξωτερικών, Ντ. Μπακογιάννη, η οποία ισχυρίστηκε: «Η κυβέρνηση έχει εντολή να δουλέψει και να δουλέψει αποτελεσματικά. Ολες αυτές οι συνεχείς συζητήσεις, είτε περί εκλογών, είτε περί οποιωνδήποτε θεμάτων, δεν απασχολούν τον ελληνικό λαό».

Από την πλευρά του ο Γ. Παπακωνσταντίνου χαρακτήρισε «περσινά ξινά σταφύλια» τις δηλώσεις του κυβερνητικού εκπροσώπου, πρόσθεσε ότι «η χώρα θέλει αλλαγή πορείας» και ισχυρίστηκε ότι ο ελληνικός λαός θα αποφασίσει «αν η χώρα θα συνεχίσει να πορεύεται όπως σήμερα, ή αν θα δώσει την ευκαιρία στο ΠΑΣΟΚ για να κάνει τις αλλαγές».


Κορυφή σελίδας
Ευρωεκλογές Ιούνη 2024
Μνημεία & Μουσεία Αγώνων του Λαού
Ο καθημερινός ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ 1 ευρώ